Ongeveer 100 coronapatiënten op Brabantse ic’s | RIVM meldt 138 coronadoden

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Vandaag zijn er 124 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 138 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 34.842 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld, zo meldt het RIVM. De NOS zendt het kamerdebat uit over de aanpak van de coronacrisis vanaf 15:30 uur uit (bekijk de persconferentie van Premier Rutte van dinsdagavond hier terug). Deze persconferentie werd door ruim 7.8 miljoen mensen bekeken.

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het  aantal gemelde overleden patiënten.

Aantal positieve testen op totaal aantal testen

Sinds 6 april wordt er meer getest op COVID-19 vooral bij zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis met klachten, naast de mensen die een hoger risico hebben op ernstig verloop van COVID-19 en zorgpersoneel in ziekenhuizen. De laatste weken is het aantal geteste personen opgelopen tot bijna 40.000 per week. Het percentage positief geteste personen nam tot eind maart toe tot ongeveer 30% vastgestelde besmette personen op het totaal aantal geteste personen en nam daarna weer af. Naast het afnemende aantal nieuwe patiënten door de maatregelen die op 16 maart zijn genomen, speelt hierbij het veranderde testbeleid sinds 6 april ook een rol.

In Brabantse ziekenhuizen waaronder het Amphia ziekenhuis liggen nog ongeveer honderd coronapatiënten op de ic, zo blijkt uit cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ). Het aantal mensen met het Covid-19 virus op de ic’s is in een week tijd met dertig verminderd.

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen wereldwijd is inmiddels de 2,5 miljoen gepasseerd.

Actuele cijfers COVID-19: woensdag 22 april 2020

Positief geteste personen 34.842* (+708)
Ziekenhuisopnames 10.021 (+124)
Overleden personen 4.054** (+138)

Actuele cijfers COVID-19: woensdag 15 april 2020

Positief geteste personen 28.153* (+734)
Ziekenhuisopnames 9.127 (+188)
Overleden personen 3.134** (+189)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.

** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden