Dit weekend minder nieuwe opnames in ziekenhuizen en coronadoden

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Zondag zijn er 75 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 66 patiënten als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Er zijn vandaag 655 nieuwe besmettingen, zo meldt het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu , dat maakt het totaal op 37.845. De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten. Zaterdag werden er 100 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld en zijn er 120 personen als overleden gemeld.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden. Op dinsdagen is het aantal nieuwe ziekenhuisopnames en doden meestal hoger. Deze piek komt omdat in het weekend gevallen vaak op een later moment worden gemeld.

COVID-19 geconstateerd op Brabantse nertsenbedrijven

Op twee nertsenbedrijven in Gemert-Bakel en Laarbeek zijn besmettingen van COVID-19 bij verschillende nertsen geconstateerd. De nertsen vertoonden diverse ziekteverschijnselen waaronder ademhalingsproblemen. Er is onderzoek ingesteld om de bron van de besmettingen te achterhalen. Omdat enkele medewerkers bij beide bedrijven verschijnselen van het coronavirus hadden, wordt uitgegaan van een besmetting van mens op dier. Uit eerder onderzoek blijkt dat fretachtigen, en daarmee ook nertsen, gevoelig zijn voor besmetting met COVID-19. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat landbouwdieren of huisdieren een rol spelen in de verspreiding van COVID-19.

Actuele cijfers COVID-19: 26 april 2020

Positief geteste personen 37.845* (+655)
Ziekenhuisopnames 10.456 (+75)
Overleden personen 4.475** (+66)

Actuele cijfers COVID-19: 19 april 2020

Positief geteste personen 32.655* (+1.066)
Ziekenhuisopnames 9.704 (+110)
Overleden personen 3.684** (+83)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden