Thuis stilstaan bij 4 en 5 mei in Breda

Foto: Pixabay

De Dodenherdenking op 4 mei krijgt een andere invulling in Breda. Alle herdenkingsbijeenkomsten zijn als gevolg van het coronavirus afgelast.

Normaliter is het college van B&W vertegenwoordigd in de OLV ten Hemelopneming kerk in Prinsenbeek, in Ulvenhout met een kranslegging bij het monument bij het oude gemeentehuis aan het Wilhelminaplein, in de Sint Willibrorduskerk in Teteringen en natuurlijk in park Valkenberg in het centrum van Breda, zo laat de gemeente weten.

Namens het gemeentebestuur, de Bredase gemeenschap en door de diverse organiserende comités worden er bij bovengenoemde locaties wel kransen gelegd. Dit gebeurt zonder aanwezigheid van publiek en in lijn met de richtlijnen van het RIVM. Burgemeester Paul Depla houdt wel zoals gebruikelijk een toespraak; dit keer via de digitale weg. Deze zal op 4 mei aan het begin van de avond via de diverse gemeentelijke social media-kanalen worden gepost.

Gemeente Breda geeft gehoor aan de oproep van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en hangt op 4 mei de vlag de hele dag halfstok ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei hangt de vlag uit om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons 75 jaar geleden hebben bevrijd. Aan iedereen de vraag dit initiatief te volgen, zodat er zowel op 4 als op 5 mei een zee van vlaggen in Breda te zien is.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden