Amphia update: inmiddels 251 coronapatiënten uit het Amphia ontslagen

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Er worden totaal 30 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 12 op de intensive care.

Dagelijks geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia gisteren, woensdag 29 april 2020. Tussen haakjes staat het verschil met 24 uur eerder.

Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia 91 mensen (+1) overleden aan de gevolgen van het virus. Er worden totaal 30 patiënten (+1) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 12 (=0) op de intensive care. Er zijn in de 24 uur voor deze standopmaak 4 patiënten met COVID-19 uit Amphia ontslagen. In totaal zijn dit 251 patiënten.

Extra IC-capaciteit bij Amphia

COVID-19 patiënten worden op speciaal daartoe ingerichte afdelingen in isolatie verzorgd (de zogenaamde cohort-afdelingen). Patiënten die intensieve zorg nodig hebben worden op de intensive care verzorgd. De intensive care van Amphia heeft een standaard capaciteit van 30 bedden. Er is extra IC capaciteit gerealiseerd bij de IC. Amphia kan door deze maatregel een maximale IC-capaciteit van 56 bedden realiseren. Deze 56 IC-bedden zijn er zowel voor corona-patiënten als voor de niet corona-patiënten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden