Zaterdag weer Dag van het Naakt Tuinieren

Foto: CC0 Creative Commons / GORBACHEVSERGEYFOTO

Niet schrikken wanneer je dit weekend je buurman of buurvrouw naakt in de tuin het onkruid ziet wieden. Het is zaterdag 1 mei namelijk de internationale dag van het Naakt Tuinieren!

Positief zelfbeeld

De internationale dag van het naakt tuinieren wordt jaarlijks internationaal gehouden op de eerste zaterdag in mei. Die valt dit jaar dus op 1 mei. De dag is in 2005 voor het eerst georganiseerd in Amerika. De dag wordt gehouden omdat tuinieren met activiteiten als het onkruid wieden, bezig zijn met planten en snoeien, volgens de initiatiefnemers net zo goed naakt gedaan kunnen worden. Daarnaast zou het naakt tuinieren een gezonde praktijk zijn die aan een positief zelfbeeld kan bijdragen.

Oppassen!

Pas wel op wanneer je naakt gaat tuinieren. Het is ten eerste niet altijd en overal toegestaan. Op veel plekken is het zo dat het alleen toegestaan is als andere mensen je niet kunnen zien. Bellen de buren de politie? Dan zou je zomaar een boete kunnen krijgen. Maar ten tweede moet je ook oppassen voor een rozenstruik of brandnetel. Het is al vervelend om je handen pijn te doen, laat staan de rest van je lichaam.

Weersvoorspellingen

Volgens de website weeronline.nl wordt het zaterdag niet een zonnige lentedag en zal de thermoter in de vroege ochtend maar net boven het vriespunt uitkomen. Na een koude ochtend zal de zon veelvuldig te zien zijn. De zon moet wel stapelwolken naast zich dulden en over de zuidoostelijke heeft van het land trekt ook sluierbewolking. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog, maar een lokale bui is niet uitgesloten. Het wordt zaterdagmiddag 14 graden in Brabant. Er wordt zonkracht 4 verwacht. Daarmee kan je onbeschermde huid midden op de dag, tussen 12 en 15 uur, na 30-60 minuten verbranden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden