Zaterdag weer Dag van het Naakt Tuinieren

Foto: CC0 Creative Commons / GORBACHEVSERGEYFOTO

Niet schrikken wanneer je dit weekend je buurman of buurvrouw naakt in de tuin het onkruid ziet wieden. Het is zaterdag 2 mei namelijk de internationale dag van het Naakt Tuinieren!

Positief zelfbeeld

De internationale dag van het naakt tuinieren wordt jaarlijks internationaal gehouden op de eerste zaterdag in mei. Die valt dit jaar dus op 2 mei. De dag is in 2005 voor het eerst georganiseerd in Amerika. De dag wordt gehouden omdat tuinieren met activiteiten als het onkruid wieden, bezig zijn met planten en snoeien, volgens de initiatiefnemers net zo goed naakt gedaan kunnen worden. Daarnaast zou het naakt tuinieren een gezonde praktijk zijn die aan een positief zelfbeeld kan bijdragen.

Weersvoorspellingen

Volgens de website weeronline.nl wordt het zaterdag een frisse dag, waarbij de temperatuur niet in de buurt van de 20 graden zal komen. Ideaal tuinweer is het eigenlijk ook niet echt, want er is kans op onweer, hagel en zelfs natte sneeuw aan het einde van de ochtend in delen van Nederland, begin van de middag. Maar af en toe zal de zon zich toch wel laten zien. En echte die-hards pakken dan hun tuingereedschap en gaan dan in adam- of evakostuum gewoon de tuin in…

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden