Milieustraat Slingerweg gaat alsnog open bij drukte

Foto: Breda.nl

Onder het principe ’45 minuten in de rij, tweede Milieustation erbij’ opent Breda vanaf woensdag 6 mei a.s. tijdelijk het milieustation aan de Slingerweg. Met de flexibele openstelling wil de gemeente de wachttijden terugdringen, de service naar inwoners optimaal houden en stimuleren dat mensen hun afval goed blijven scheiden.

Tegelijkertijd herhaalt Breda de oproep: kom alleen als het echt nodig is en stel anders het bezoek aan het milieustation uit.

Bredanaar massaal aan het opruimen

De drukte wordt veroorzaakt doordat zoveel mensen tegelijkertijd aan het opruimen zijn geslagen en hun spullen wegbrengen naar het Milieustation aan het Spinveld. Als vanaf 6 mei de wachttijd bij het Spinveld oploopt tot langer dan 45 minuten, dan opent de gemeente per direct het tweede station aan de Slingerweg en worden mensen ter plekke doorverwezen. Beide milieustations liggen op 5 minuten rijden van elkaar. De flexibele
openstelling bij drukte geldt van maandag tot en met zaterdag. Op zondag is alléén Slingerweg geopend.

Daan Quaars: ‘Onze afvalmannen en -vrouwen doen wat ze kunnen om iedereen snel, adequaat en veilig te helpen. Maar ik snap dat niemand het fijn vindt om zo lang in de rij te wachten. Daarom kunnen mensen nu bij extreme drukte tijdelijk bij de Slingerweg terecht. Dat fixen we razendsnel vanuit het principe ‘45 minuten in de rij, tweede Milieustation erbij.’

De wekelijkse inzameling van het groente- fruit- en tuinafval (gft-afval) vindt deze zomer plaats vanaf zaterdag 16 mei tot en met 1 augustus. Hou voor al het afvalnieuws breda.nl en de app Afvalwijzer in de gaten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden