Burgemeester Depla: advies Rutte beetje schizofreen

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Burgemeester Paul Depla van Breda noemt de adviezen van premier Mark Rutte om thuis te blijven en lokaal inkopen te doen “een beetje schizofreen”. Hij zegt dat in het programma KRAAK op Omroep Brabant. Depla vraagt zich af hoe ondernemers hun zaak open kunnen houden als mensen niet naar de stad mogen voor inkopen.

“De oproep om winkelstraten te mijden is een beetje gek, want Rutte zegt ook dat we lokaal inkopen kunnen doen. Hoe kan dat als we thuis moeten blijven?”, vraagt de burgemeester zich af.

Volgens Depla is de situatie in Breda al stukken beter. “Er hebben 178 mensen in het ziekenhuis van Breda gelegen, nu zijn dat er 26. Het is ons gelukt.”

De burgemeester stelt voor om het devies ‘blijf thuis’ te veranderen in ‘houd afstand’. Mocht het aantal besmettingen later weer gaan stijgen, dan kunnen de maatregelen worden teruggedraaid, aldus Depla. “Zorg ervoor dat je die maatregelen kunt uitleggen en dat die opgevolgd kunnen worden. Als de samenleving massaal zegt ‘we hebben het gehad met dat thuiszitten’ dan kun je het als overheid shaken.”

Bron: ANP / Nieuws.nl

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen