Koop lokaal maar vermijd drukte, check de app!

Foto: Nieuws.nl

Inwoners van Breda steunen ondernemers en kopen lokaal. We roepen op dit vooral te blijven doen. We willen ook dat dit veilig en verantwoord kan. Dat betekent met voldoende ruimte en op gepaste afstand. Daarom komt het gemeentebestuur met een Drukte Meter.

Hiermee kan het winkelend publiek vanuit huis bekijken of het druk is in de binnenstad. Zodat ze veilig lokaal een boodschap kan doen als het lekker rustig is.

Het advies: voorkom drukte en kom op weekdagen

De binnenstad is op weekdagen net zo gastvrij als in het weekend. Ondernemers staan ook dan klaar om het winkelend publiek gastvrij te ontvangen. Natuurlijk op gepaste afstand, maar met dezelfde inzet als altijd. Daarom is het advies, voorkom drukte en kom doordeweeks. Zo spreiden we het aantal bezoekers en verkleinen we de kans op drukte.

Het hulpmiddel: de “Drukte Meter”

Op woensdag 6 mei lanceerde burgemeester Paul Depla en wethouder Boaz Adank samen met ondernemers uit de binnenstad de Drukte Meter. Een speciaal WhatsApp nummer waarmee je binnen enkele seconden een antwoord hebt op de vraag ‘Hoe druk is het in de Bredase binnenstad?’. Burgemeester Paul Depla: “Uiteindelijk stopt alleen de samenleving het virus. De afgelopen weken hebben we gezien dat de meeste Bredanaars zich verantwoordelijk gedragen. We willen ze daarvoor bedanken en ondersteunen. Bijvoorbeeld als ze gaan winkelen in de binnenstad. Met deze app bieden we ze een hulpmiddel een goede afweging te maken om te gaan of het bezoek even uit te stellen. Dit is mogelijk doordat we bestaande technologie slim inzetten. Met de app brengen we real-time advies zo snel en dicht mogelijk bij onze inwoners!”

Hoe werkt de Drukte meter?

Stuur een appje naar 06 11 77 80 60. Binnen een paar seconden krijg je een bericht met de drukte in de stad. Deze status is altijd actueel en wordt gebaseerd op onder andere camerabeelden, sensoren, drukte in parkeergarages en fysiek toezicht in de binnenstad. Om de Drukte Meter zo makkelijk mogelijk te maken wordt er gebruik gemaakt van een stoplicht met 3 kleuren:

  • Het stoplicht staat op GROEN: De binnenstad is rustig. Advies: U kunt winkels bezoeken, maar houd afstand en geef elkaar de ruimte.
  • Het stoplicht staat op ORANJE: Het begint drukker te worden in de binnenstad. Advies: probeer de binnenstad te vermijden waar dit kan en zo niet, kom alleen!
  • Het stoplicht staat op ROOD: Het is erg druk in de binnenstad. Mogelijk worden straten en parkeerterreinen afgesloten. Advies: kom op een ander moment!

De Drukte Meter is op dit moment gericht op het centrumgebied van de binnenstad. Mocht later blijken dat er behoefte is aan een Drukte Meter voor andere gebieden dan kunnen we dit uitbreiden.

Meer over Bredase ondernemers

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden