Bredase horeca mag maandag NIET alvast proefdraaien

Foto: Pixabay

De Bredase tak van Koninklijke Horeca Nederland had een plan om op 25 mei aanstaande te gaan proefdraaien ter voorbereiding op het openen van de horeca op 1 juni.

Dit plan was er op gericht om goed beslagen en op een veilige en verantwoorde manier ten ijs te komen op dag dat de horeca weer paraat moet staan, zo laat de gemeente weten.. In navolging van Breda zou ook in Tilburg op woensdag 27 mei een tweede proefdag hebben plaatsgevonden als in den Haag zou worden besloten de tests toe staan. Op deze tweede testdag zouden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet kunnen worden en zo voor heel Nederland als voorbeeld kunnen dienen. Helaas kwam vanmiddag een telefoontje uit Den Haag waarin werd medegedeeld dat de proef niet mag plaatsvinden. Voornaamste reden hiervoor is dat de schaal te groot was, hierdoor was de uitzondering op de landelijke aanwijzing van de minister niet mogelijk.

Ondanks deze tegenslag blijven we in Breda in gesprek met de horeca over hoe er zo goed mogelijk voorbereid kan worden op maandag 1 juni. Daarbij blijft natuurlijk het devies; vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand en reserveer van te voren je plekje.

Burgemeester van Breda, Paul Depla: ”Het is moeilijk te begrijpen dat er vanuit den Haag geen ‘go’ komt op deze proefdag voor de horeca in Breda. Met het oog op de ervaringen die we op Hemelvaartsdag opgedaan hebben, zou het heel verstandig zijn om voor de opening van de horeca op 1 juni een generale repetitie te draaien. Ontzettend veel mensen smachten al een hele tijd naar een bezoek aan hun favoriete horecazaak. De verwachting is dan ook dat Nederland op 1 juni hier in grote getalen weer gebruik van wil maken. De kans is groot dat er die dag kinderziektes de kop opsteken waardoor er problemen gaan ontstaan. Die kinderziektes hadden we juist op deze proefdag vroegtijdig kunnen signaleren, en daarna met de rest van het land kunnen delen. “

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden