Amphia update: 14 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Er worden momenteel 14 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 5 op de intensive care.

Dagelijks geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia gisteren, 22 mei 2020:

  • Er worden totaal 14 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 5 op de intensive care.
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia 102 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.
  • Er zijn in de 24 uur voor deze standopmaak geen patiënt met COVID-19 uit Amphia ontslagen. In totaal zijn dit 288 patiënten.
  • Vanaf 12 mei is er niemand meer aan de gevolgen van het virus overleden.

COVID-19 patiënten worden op speciaal daartoe ingerichte afdelingen in isolatie verzorgd (de zogenaamde cohort-afdelingen). Patiënten die intensieve zorg nodig hebben worden op de intensive care verzorgd. De intensive care van Amphia heeft een capaciteit van 30 bedden. Deze 30 IC-bedden zijn er zowel voor COVID-19-patiënten als voor de niet COVID-19-patiënten.

Aantal coronapatiënten op ic in Nederland weer gedaald

Het aantal coronapatiënten op intensive cares is gedaald tot 252, meldt het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er drie minder dan donderdag. Er liggen daarnaast 481 patiënten op de intensivecareafdelingen met andere aandoeningen dan Covid-19. Dat zijn er 46 minder dan woensdag.

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: “De tragere daling is vermoedelijk gerelateerd aan het weekendrooster tijdens Hemelvaart, waarbij ontslag van de ic gemiddeld later op de dag optreedt. We verwachten dat de daling verder door zal zetten richting de 150, medio volgende week.”

Van de Nederlandse coronapatiënten op de ic liggen er 251 in Nederland, 3 minder dan gisteren, zo meldt het ANP vrijdagmiddag. Eén wordt verpleegd op een Duitse ic, hetzelfde aantal als donderdag. Verpleegafdelingen van ziekenhuizen behandelen nu nog 863 coronapatiënten, 59 minder dan de voorgaande dag.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden