Meer waterspeelplekken in de stad

Foto: Breda Nieuws

Deze week is het weer lekker warm in Breda. Ook afgelopen week hebben we gezien dat mensen koele plekken opzoeken zoals de Asterdplas en de Galderse meren. Alleen zijn deze locaties niet onbeperkt beschikbaar in verband met de Corona-regels.

Gelukkig krijgen we steeds meer koele plekken met water in de stad zodat er meer keuze is en daardoor meer ruimte voor iedereen die eropuit wil. Uiteraard met in-acht-neming van alle richtlijnen en de 1,5
meter afstand voor iedereen boven de 12 jaar.

Fontein op Kasteelplein aangezet

Vanwege het warme weer zet de gemeente Breda vanaf vandaag de fontein op het Kasteelplein weer aan. Tijdens warme dagen zorgen de bedriegertjes voor verkoeling en plezier voor kinderen én volwassenen. Ook kunnen de bestaande plekken bij de Molenleij met stapstenen en een waterpomp voor verkoeling zorgen. Aankomende weken wordt één van deze locaties vernieuwd.

Omdat we door klimaatverandering steeds meer te maken krijgen met (extreem) warme periodes wordt een aantal plekken in de stad koeler gemaakt of wordt er schaduw gecreëerd. Langs de singels worden komende jaren extra bomen geplant en verschillende pleinen krijgen een groenere inrichting. Ook op de Markt in Prinsenbeek en op het vernieuwde en vergroende Nelson Mandelaplein komen waterspeelplekken. En binnen het Europese project ‘Cooltowns’ doet de gemeente momenteel onderzoek naar hoe we de Bredase binnenstad hittebestendig kunnen maken, bijvoorbeeld door groene kades langs de Nieuwe Mark.

Verkoeling kan ook gevonden worden bij één van de vele watertappunten in de stad. Tap een eigen flesje vol met heerlijk koel drinkwater en geniet zo ook van de koelte en het heerlijke weer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden