Amphia update: nog 4 personen op de IC | landelijk 182 personen op de IC

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Er worden momenteel nog 9 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 4 op de intensive care.

Dagelijks geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia gisteren, 28 mei 2020:

  • Er worden totaal 9 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 4 op de intensive care.
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia 102 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.
  • Er is in de 24 uur voor deze standopmaak 1 patiënt met COVID-19 uit Amphia ontslagen. In totaal zijn dit 294 patiënten.
  • Vanaf 12 mei is er in het ziekenhuis niemand meer aan de gevolgen van COVID-19 overleden

COVID-19 patiënten worden op speciaal daartoe ingerichte afdelingen in isolatie verzorgd (de zogenaamde cohort-afdelingen). Patiënten die intensieve zorg nodig hebben worden op de intensive care verzorgd. De intensive care van Amphia heeft een capaciteit van 30 bedden. Deze 30 IC-bedden zijn er zowel voor COVID-19-patiënten als voor de niet COVID-19-patiënten.

Weer iets minder coronapatiënten op intensive cares

Het aantal Nederlandse coronapatiënten in ziekenhuizen is weer iets gedaald, zowel op de intensive cares (ic’s) als op verpleegafdelingen. Op de ic’s liggen volgens de laatste update nog 182 mensen met Covid-19, de longziekte die door het virus wordt veroorzaakt. Dat zijn 7 patiënten minder dan woensdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de verpleegafdelingen daalde het aantal coronapatiënten met 28 naar 695. Eén patiënt ligt nog op een ic in Duitsland.

“De daling van het aantal Covid-patiënten op de ic gaat op dit moment langzamer dan voorheen”, stelt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg vast. De totale bezetting op de ic’s is iets gestegen: er liggen momenteel 559 mensen om andere redenen dan corona. “Dit komt door het hervatten van de overige zorg”, verklaart Kuipers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden