De Grote Kerk gaat weer open voor publiek met 1,5 meter sessies

Foto: Breda Nieuws

Na maanden van lockdown gaat de Grote Kerk Breda weer open voor publiek ! De stad Breda was één van de eerste brandhaarden in het begin van de coronacrisis in ons land.

Nu de coronamaatregelen worden verlicht is de stad Breda ook de plek waar voor het eerst weer openbare concerten zullen plaatsvinden. De Grote Kerk Breda, baken van Brabant, opent haar deuren voor de Jong Talent Orgelconcertserie. Vijf jonge orgeltalenten van vijf verschillende conservatoria spelen elk een klassiek orgelconcert op het fraaie Hillen-orgel van de Grote Kerk.

De lunchpauzeconcerten zijn op vijf achtereenvolgende woensdagmiddagen vanaf 3 juni te bezoeken, steeds van 12.45-13.30u:

  • Woensdag 3 juni: Maurits Bunt (Codarts Rotterdam)
  • Woensdag 10 juni: Alexander de Bie (Kon. Conservatorium Den Haag)
  • Woensdag 17 juni: Matthijs Breukhoven (HKU Utrecht)
  • Woensdag 24 juni: Martien de Vos (Pr. Claus Conservatorium Groningen)
  • Woensdag 1 juli: Niels de Klerk (Fontys Conservatorium Tilburg)

Centraal in ieder Jong Talent-concert dit jaar staat de uitvoering van een zogenaamde 'Lachrima', letterlijk een traan, een compositie die het leed als gevolg van de coronacrisis in Breda en in Brabant verklankt.
De concerten worden georganiseerd door stichting Art UnOrganized Breda, het platform voor de orgelcultuur in Breda, in samenwerking met de Grote Kerk Breda.

Voor de orgelbespelingen dit jaar heeft Art UnOrganized een nieuw format ontwikkeld, de 1,5 meter sessies . De concerten vinden plaats met inachtneming van de door de overheid gestelde richtlijnen in verband met het coronavirus. Dit betekent voor u en voor ons dat de concerten op een veilige en verantwoorde manier kunnen plaatsvinden.

Vanwege deze maatregelen kunnen de concerten bezocht worden door maximaal 30 personen. Reserveren is daarom verplicht via: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden