RIVM meldt 10 Covid-19 personen als overleden | 16.000 afspraken voor coronatest

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Vandaag zijn er 86 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 9 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 10 personen als overleden gemeld.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Actuele cijfers COVID-19: 3 juni 2020

Positief geteste personen 46.733* (+86)
Ziekenhuisopnames 11.759 (+9)
Overleden personen 5.977** (+10)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

16.000 coronatest afspraken

Via het landelijke afsprakennummer voor een coronatest zijn al bijna 16.000 afspraken gemaakt. Er zijn intussen bijna 9600 tests afgenomen en 94 mensen positief bevonden. Dat meldt de GGD woensdagochtend.

De gratis afsprakenlijn (0800-1202) ging maandag om 08.00 uur open en aanvankelijk was de toestroom zo groot dat de systemen overbelast raakten. Het telefoonnummer is bedoeld voor mensen die klachten hebben die aan het coronavirus doen denken. Het kabinet wil mensen die besmet zijn met het virus sneller opsporen. Dan kan het zo nodig gerichte maatregelen nemen en hoeft niet weer de hele samenleving te worden stilgelegd.

De GGD’en denken dat het aantal afspraken dat dagelijks kan worden gemaakt in de loop van de week nog verder zal groeien. Bron: ANP / Nieuws.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden