Informatie en advies voor mantelzorgers ook via videobellen

Foto: Public Domain/Pixabay

Mantelzorgers met vragen over de zorg voor hun naaste, over wet- en regelgeving of over de combinatie van gezin en werk met mantelzorg, kunnen bij StiB terecht.

Nu er zo min mogelijk huisbezoeken en afspraken op kantoor plaatsvinden, krijgen mantelzorgers bij StiB telefonisch advies of hebben zij face-to-face contact met een medewerker via videobellen. Neem voor de mogelijkheden contact op via 076 750 32 00 of [email protected]. Medewerkers van StiB staan op werkdagen klaar voor informatie en advies op maat.

Er gelden nog steeds maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor mantelzorgers gaat het zorgen gewoon door, ook nu. Mantelzorgers zijn in deze tijd nóg belangrijker voor hun naaste. Hoe ga je hier als mantelzorger mee om? Wat kan wel en wat kan niet? StiB adviseert om de richtlijnen van het RIVM op te volgen. Praktische informatie over mantelzorg en het coronavirus is te vinden op www.stib-breda.nl/coronavirus. Hier is ook informatie te vinden over beschermingsmiddelen voor mantelzorgers.

Telefonisch advies of videobellen
Mantelzorgers die ondersteuning nodig hebben of vragen hebben over hun mantelzorgsituatie, kunnen net als anders contact opnemen met StiB via 076 750 32 00 of [email protected]. Zij krijgen telefonisch advies van een van de medewerkers, of maken een afspraak voor videobellen, bijvoorbeeld via WhatsApp, Skype of Jitsi Meet. Zo is er toch een persoonlijk gesprek mogelijk. StiB heeft besloten om alleen huisbezoeken te doen onder bepaalde omstandigheden. Is er dringend inzet van een vrijwilliger nodig? Dan bekijken we met elkaar wat in die mantelzorgsituatie het beste past. Zo proberen we samen tot een goede oplossing te komen, binnen de gegeven richtlijnen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden