RIVM meldt drie ziekenhuisopnames en twee sterfgevallen

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Vandaag zijn er 164 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 3 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 2 personen als overleden gemeld.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19 patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Actuele cijfers COVID-19: 11 juni 2020

Positief geteste personen 48.251* (+164)
Ziekenhuisopnames 11.808 (+3)
Overleden personen 6.044** (+2)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

GGD boekt 100.000ste afspraak voor coronatest

De GGD heeft donderdagmiddag de 100.000ste afspraak gemaakt voor een coronatest, zo meldt het ANP. “Na een hectisch begin met ongekende aantallen bellers en opstartproblemen, loopt het proces om afspraken te maken nu gesmeerd bij het landelijk nummer”, aldus de GGD op de eigen site. “We wisten dat we hobbels zouden tegenkomen en die kwamen we ook tegen en die hebben we grotendeels geslecht. Inmiddels is de bereikbaarheid van 0800-1202 ronduit prima”, zegt Sjaak de Gouw, directeur publieke gezondheid GGD GHOR Hollands Midden.

Helemaal tevreden is hij nog niet: “We streven naar een uitslag binnen 24 uur, maar 48 uur is wel het uiterste. Dat halen we in ongeveer 96 procent van de gevallen. Dat is ronduit vervelend voor de vier procent die zo lang moet wachten. Het is en blijft een enorme operatie.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden