RIVM meldt 9 Covid-19 sterfgevallen | ‘1,5 meter afstand houden steeds moeilijker’

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Vandaag zijn er 210 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 5 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 9 personen als overleden gemeld.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld. Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19 patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Actuele cijfers COVID-19: 12 juni 2020

Positief geteste personen 48.461* (+210)
Ziekenhuisopnames 11.813 (+5)
Overleden personen 6.053** (+9)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

Volgens het RIVM kunnen mensen hun handen vaker wassen. “In de helft van de gevallen dat mensen hun handen grondig zouden moeten wassen, gebeurt dit ook”, zegt het instituut.

Vrijwel iedereen (95 procent) is bereid om twee weken binnen te blijven als ze corona zouden blijken te hebben, zo meldt het ANP. Ruim vier op de vijf mensen zijn daartoe bereid als een huisgenoot de ziekte heeft. Maar op de vraag of ze in thuisisolatie zouden gaan na een ontmoeting met een coronapatiënt van buiten het huishouden, zegt slechts 43 procent ja.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden