Voedselbank Breda opent 3e uitgiftepunt in de Heuvel

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Op donderdag 25 juni opent de Voedselbank Breda een 3e uitgiftepunt in Breda. Naast de locaties Koele Mei en Heksenwiel komt hier nu een locatie in de wijk Heuvel bij.

Mede dankzij de Gemeente Breda, WonenBreburg en Huis van de Heuvel kunnen deelnemers uit deze wijk iedere week hun boodschappenpakket ophalen in ontmoetingscentrum De Vlieren.

Toename aantal deelnemers

Bij de start kunnen hier 20 huishoudens terecht. Het doel is om verder uit te groeien zodat uiteindelijk alle deelnemers uit deze wijk hier terecht kunnen. Het bestuur van de Voedselbank dacht al langer na over een 3e uitgiftepunt. Vanwege het toenemend aantal deelnemers was de maximale capaciteit aan de Koele Mei al bereikt. Met het openen van een 2e uitgiftepunt in Heksenwiel werd die capaciteit uitgebreid. Maar de komst van het coronavirus en de maatregelen die hierbij horen, zoals 1,5m afstand houden zorgen voor een langere wachttijd. Daarnaast is de verwachting dat er door de coronacrisis meer mensen gebruik zullen maken van de voedselbank. Een extra uitgiftepunt is dan noodzakelijk.

Dichtbij

Wethouders Miriam Haagh en Boaz Adank zijn enthousiast over de proef met het 3e uitgiftepunt in De Vlieren. Miriam Haagh: “Vanuit de gemeente vinden we het belangrijk dat inwoners gebruik kunnen maken van voorzieningen in de eigen wijk, dicht bij huis. Ontmoetingscentrum De Vlieren is voor veel inwoners al een ontmoetingsplek. Dat een groep deelnemers van de Voedselbank hier nu ook terecht kan voor hun boodschappenpakket biedt mooie kansen. Op deze manier kunnen ze bijvoorbeeld meteen kennis maken met alles wat De Vlieren aan ondersteuning en vrijwilligerswerk te bieden heeft”. Wethouder Boaz Adank vult aan: “De spreiding van deelnemers over verschillende locaties is zeker in deze maanden met coronamaatregelen heel prettig. Het is goed om de komende weken te kunnen zien hoe dit werkt en of dit laagdrempeliger werkt dan een locatie op een grotere afstand.”

Laatste voorbereidingen

De komende week worden de laatste voorbereidingen getroffen. Er zijn nieuwe vrijwilligers geworven, de locatie wordt geschikt gemaakt, de voedseldistributie wordt in kaart gebracht en afgestemd met leveranciers. Het 3e uitgiftepunt start onder leiding van coördinator Petra van ’t Klooster als proef voor de duur van 3 maanden. Gedurende deze periode wordt samen met de gemeente kritisch gekeken naar wenselijkheid en werkbaarheid op deze locatie.

De Voedselbank Breda

De Voedselbank Breda biedt aan circa 570 huishoudens (rond de 1500 inwoners) in Breda voedselhulp en dit aantal blijft helaas groeien. Wekelijks staan vrijwilligers klaar om gedurende 50 weken in het hele jaar de allerarmste mensen in Breda te helpen aan voedsel. Ruim 100 actieve vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor de activiteiten van de voedselbank. Met de steun van grote en kleine supermarktketens, lokale ondernemers, serviceclubs, scholen, diverse instanties, de Gemeente Breda, maar vooral van veel particuliere donateurs vormt de voedselbank een onmisbare bouwsteen in de Bredase samenleving.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden