Dodental coronavirus stijgt met 4 tot 6078

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft vier nieuwe meldingen gekregen over sterfgevallen door het coronavirus. Daarmee is het aantal overledenen van wie vaststaat dat ze waren besmet met het virus gestegen tot 6078. GGD’en hebben drie nieuwe ziekenhuisopnames gemeld van coronapatiënten.

Ziekenhuisopnames en sterfgevallen worden vaak pas na een of meerdere dagen doorgegeven. Over positieve testen kreeg het RIVM 132 meldingen binnen. Het virus is in totaal nu vastgesteld bij 49.319 Nederlanders. Het werkelijke aantal besmettingen en doden ligt hoger, omdat tot voor kort slechts beperkt werd getest. Sinds 1 juni kan iedereen met milde klachten zich laten testen door de GGD.

Van de mensen die in Nederland aan het virus zijn bezweken, was bijna 90 procent ouder dan zeventig jaar. Van de jongere mensen die aan de longziekte Covid-19 zijn overleden, leed bijna 70 procent aan een onderliggende aandoening, zoals diabetes, hart- en vaatziekten of een chronische longaandoening.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden