Bijna 100 nieuwe personen die positief getest zijn op COVID-19

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Vandaag zijn er 98 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 3 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er is 1 persoon als overleden gemeld.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden, zo meldt het RIVM. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Gisteren zijn er 91 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19, 2 patiënten gemeld die in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest) en 8 personen als overleden gemeld

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Actuele cijfers COVID-19: 21 juni 2020

Positief geteste personen 49.593* (+98)
Ziekenhuisopnames 11.849 (+3)
Overleden personen 6.090** (+1)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt. 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden