Deze vrolijke Meeko zoekt een nieuw baasje

Foto: Dierenopvang Breda

Hoi, mijn naam is Meeko maar deze naam heb ik nog niet zo lang. Ik heb namelijk een lange tijd rondgezworven. Al een aantal weken probeerden ze mij te vangen, maar dat liet ik niet zomaar gebeuren! Ik was het vertrouwen in mensen namelijk echt even kwijt.

Gelukkig gaf ik me op een gegeven moment toch over om “de mens” weer een kans te geven. En ik kan je zeggen, dat heeft goed uitgepakt! (tot 10 augustus 2020 nog niet herplaatst, zie hieronder)

Vrolijke jongen en echt een enorme kroeldoos

Ik ben niet opgehaald door mijn eigenaar. Maar dat had ik eigenlijk ook niet verwacht aangezien dat helaas vaker voorkomt bij honden zoals ik. Niet dat ik het heel erg vind hoor, nu kan ik eindelijk op zoek gaan naar een baas die echt helemaal voor mij wil gaan! De opvang weet niet zo heel veel over mij. Hier in het asiel ben ik na wat gewenning een vrolijke jongen en echt een enorme kroeldoos. Ik zou om die reden ook graag een baasje willen waarbij ik gewoon lekker op de bank mag komen liggen.

Ik ben gek op eten dus dat geeft heel veel mogelijkheden om mij veel te leren. Het liefst zou ik dit ook doen op een diervriendelijke hondenschool zodat we samen onze band kunnen versterken. Zoals je hebt kunnen lezen, doe ik ook mee aan Dutch Cell Dogs en dat vind ik echt heel leuk!

Ik ben een windhond met jachtinstinct. Het is dus niet zeker of ik wel overal los kan want dat zou wel eens gevaarlijk kunnen zijn. En ik wil natuurlijk niet weer op straat rondzwerven! Ik kan waarschijnlijk met andere honden, maar vind niet iedereen even leuk. Of er echt een match is, zou dus moeten blijken tijdens een date. Mijn jachtinstict en katten zijn geen goede combinatie, maar ik denk dat ik wel met kinderen kan. Al kan ik wel tegen ze op springen als ik ze echt heel leuk vind. Alleen zijn kan ik nog niet en het is niet zeker of ik dit op langere termijn wel ga kunnen. Dit zal dus heel langzaam opgebouwd moeten worden.

Nog een leuk weetje: ik ben gecastreerd met dank aan de NVAW, zij helpen meer hondjes zoals ik!

Mocht je interesse in mij hebben, dan zou het fijn zijn als je al ervaring hebt met windhonden of je goed in het ras verdiept hebt. Het is namelijk wel belangrijk dat we een goede match zijn! Wil je een keer bij mij komen kijken vul dan het formulier in en wie weet nodig ik je wel uit!

Deze hond doet mee met een programma van Dutch Cell Dogs. Hierbij wordt er twee keer per week intensief met hem getraind door een gedetineerde onder begeleiding van erkende hondentrainers.
De honden krijgen zo dus nog wat extra aandacht en lichaamsbeweging en de gedetineerden leren de voordelen van een vriendelijke en zorgzame omgang. Dit houdt wel in dat de hond tot 10 augustus 2020 niet herplaatst kan worden. Uiteraard kunnen er tussentijds wel kennismakingen gepland worden met eventuele nieuwe eigenaren.

 

Dierenopvangcentrum Breda

  • Oude Baan 60
  • 4825 BL Breda
  • 076-5712712
  • Openingstijden ma t/m za van 11.00 uur tot 16.00 uur

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden