Vanavond (voorlopig) laatste coronapersco | RIVM meldt 2 coronadoden

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Vandaag zijn er 83 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 6 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 2 personen als overleden gemeld.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld, zo meldt het RIVM. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Actuele cijfers COVID-19: 24 juni 2020

Positief geteste personen 49.804* (+83)
Ziekenhuisopnames 11.859 (+6)
Overleden personen 6.097** (+2)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt. 

Coronapersconferentie woensdagavond

De persconferentie begint vanavond om 19.00 uur en is live te volgens via onder andere NPO1. Er zullen vermoedelijk een aantal maatregelen versoepeld gaan worden.

1e ronde loonsubsidie kost schatkist bijna 10 miljard

Van de loonkostenregeling die het kabinet heeft opgetuigd voor bedrijven die veel last hebben van de coronacrisis, hebben in de eerste ronde een kleine 140.000 ondernemingen gebruikgemaakt. Het totale subsidiebedrag voor de maanden maart tot en met mei loopt naar verwachting op tot 9,8 miljard euro, zo meldt het ANP.

Dat zegt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Dankzij de regeling konden bedrijven de salarissen van 2,5 miljoen werknemers doorbetalen, ook als zij een fors deel van hun omzet zagen wegvallen. Gemiddeld liepen bedrijven die een beroep deden op de regeling ruim twee derde van hun inkomsten mis.

Vooral kleine bedrijven hebben een beroep gedaan op de loonsubsidie: meer dan 90 procent van de aanvragen kwam van kleine ondernemers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden