Stedelijk Museum Breda opent deuren voor nieuwsgierige kinderen

Foto: Publiek domein

Vanaf eind september kunnen nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar met hun vragen terecht in Stedelijk Museum Breda.

In samenwerking met MuseumJeugdUniversiteit organiseert hét museum van de stad een reeks kindercolleges waarbij wetenschappers, onderzoekers en experts antwoord geven op spannende vragen over de museumcollectie.

Jongste universiteit in het jongste museum van Nederland

In deze collegereeks bieden we een kijkje in de wereld achter de collectie van Stedelijk Museum Breda. Via feiten en verhalen ontrafelen we de kunst en geschiedenis van Breda. We gaan op verkenning in de wereld van de kunst- en erfgoedexperts en ontdekken bijvoorbeeld waarom kunst soms zoveel kost. En we leren wat oude skeletten ons kunnen vertellen. In het derde college wordt een brug geslagen tussen heden en verleden. In de huidige tijd waarin COVID-19 van grote invloed is op ons dagelijkse leven, kijken we terug naar hoe de inwoners van Breda vroeger omgingen met de zwarte dood: de pest. Het laatste deel van de reeks staat in het teken van wonderen, hier wordt ingegaan op de meest wonderlijke verhalen van nu en lang geleden. Zijn ze echt gebeurd of zijn het gewoon sterke verhalen?

Overzicht data en onderwerpen van de colleges in Stedelijk Museum Breda

Wat als skeletten konden praten? – 19 september, aanvang: 10:00 uur
Hoeveel is kunst waard? – 24 oktober, aanvang: 10:00 uur
Hoe overleef je de pest? – 21 november, aanvang 10:00 uur
Is het echt een wonder? – 19 december, aanvang 10:00 uur

Schrijf je in en haal je MJU-diploma

De kaartverkoop voor de najaarscollegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit in Stedelijk Museum Breda is inmiddels gestart. Kosten eenmalig €20,- voor alle vier de colleges.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden