Aangepaste Veteranendag zaterdag 27 juni | oproep om vlag uit te hangen

Veteranendag op 27 juni 2020 gaat door, maar met een ander programma. Dit komt door de COVID-19-maatregelen. Er is geen Nationaal Defilé door de binnenstad van Den Haag, en ook geen publieksevenement op het Malieveld.

De 111.000 veteranen die zich inzetten voor Nederland worden in plaats daarvan geëerd met een speciaal programma vanuit de Ridderzaal.

Er wordt gevraagd om zaterdag door de vlag uit te hangen mee te werken aan een eerbetoon aan onze veteranen.

NOS uitzendingen / Youtube

Ook is het mogelijk om live mee te kijken via YouTube.

Vier veteranen doen hun verhaal

OK-verpleegkundige kapitein Maaike Hoogewoning deelt wat ze meemaakte toen ze tijdens de coronacrisis aan de slag ging op de intensive care van het Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Rick Torenstra raakte als korporaal in Afghanistan aan 1 oog blind; hij vertelt hoe hij kon opkrabbelen via de sport en deel ging uitmaken van het team van de Invictus Games.

Sergeant Dennis Kroon heeft uitgezonden naar Irak, Bosnië en Afghanistan op zijn naam staan. Hij is ook zanger en oud-deelnemer van The Voice en verzorgt een optreden.

De 95-jarige Hendrik Fokkens vertelt zijn verhaal als Indië-veteraan.

Naast Dennis Kroon treedt ook zanger Marcel Veenendaal van Di-rect op. De Marinierskapel speelt ‘coronaproof’ vanaf het Malieveld en er zijn beelden van muzikale initiatieven in Bronbeek en Eindhoven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden