Kritische geluiden over introductie elektrische deelscooters in Breda

Foto: redactie

Het elektrische deelsysteem GO Sharing is sinds 18 juni operationeel in Breda. Toeristen, forenzen, studenten, ondernemers en dagjes mensen kunnen zo duurzaam van A naar B rijden.

GO Sharing wil samen met de gemeente bijdragen aan de verduurzaming en toegankelijkheid van de stad. De e-scooters zijn per minuut te huren via een handige app.

Inmiddels zijn er 200 elektrische deelscooters en na de zomer komen er 200 bij. Bredanaars hebben zich onder andere via social media kritisch uitgelaten over de introductie van de deelscooters en hoe omgegaan wordt met de scooters. De fracties van de VVD en PvdA hebben een aantal vragen gesteld aan het college.

Op Facebook worden foto’s gedeeld van scooters die kapot zijn (gemaakt), in sloten liggen en wordt er geklaagd over het rijgedrag op de scooters, het onnodig toeteren en het gebruik van de scooters door te jonge personen. Rijden op de e-scooters is toegestaan vanaf 16 jaar en een helm is niet verplicht.

Klachten over de Go Sharing deelscooters

  • Klachten over het gebruik van de Go Sharing scooters? Meld dit via [email protected];
  • Zie je een scooter afgedankt liggen in bijvoorbeeld een sloot? Meld dit via [email protected];
  • Gaat het om een ontdekking op heterdaad van een vernieling? Bel dan naar 112;
  • Gaat het om het rijden op de scooter door een 13- of 14-jarige? Neem contact op met de politie via 0900-8844.

Raadsvragen over de deelscooters

De PvdA fractie en de VVD fractie heeft een aantal vragen gesteld aan het college. De vragen gaan over de introductie van de deelscooter en de afspraken over het stallen van de scooters in de openbare ruimte en speelplekken (ook met het oog op toegankelijkheid).

“In de binnenstad staan veel scooters buiten de daartoe aangewezen plekken. Gaat u de scooters daar frequent verwijderen (handhaven)?  Welke (extra) kosten zijn hieraan verbonden en gaat u dit verhalen op de verhuurder/aanbieder?”, zo wordt gevraagd.

Ook vragen de fracties om opheldering over de lessen die eventueel geleerd kunnen zijn van andere steden zoals Eindhoven en Den Haag: “Welke lessen van andere steden heeft u betrokken bij de afspraken die u heeft gemaakt met de aanbieder/verhuurder van de deelscooter?”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden