Bredase Smaakmakers geven smaak aan het Valkenberg met fototentoonstelling

Foto: Gemeente Breda

Op dinsdag 14 juli is de fototentoonstelling ‘Bredase Smaakmakers 2020’ gestart in het Valkenberg. De fototentoonstelling is vier weken vrij toegankelijk voor publiek. In de tentoonstelling zijn de 11 Bredase Smaakmakers van 2020 te zien en is te lezen wat hen drijft om te doen wat ze zo goed doen.

Ze zijn voorgedragen door mede-Bredanaars omdat zij net dat beetje extra’s toevoegen aan de stad, voor de inwoners en de bezoekers. Anders dan vorig jaar, vanwege de Corona-maatregelen, is de ontmoeting van deze Bredase Smaakmakers en het college van burgemeester en wethouders op een later moment dan de fototentoonstelling. Zij zullen elkaar na de zomervakantie gaan ontmoeten.

“Inspiratie zich in te blijven zetten voor ons mooi Breda”

Burgemeester Paul Depla is wederom erg trots op de Smaakmakers tentoonstelling: “Vorig jaar zijn we ermee gestart om Bredanaars die iets bijzonders bijdragen aan de stad te benoemen tot Bredase Smaakmakers. Nu is er dus een tweede groep die we op deze manier in het zonnetje kunnen zetten. Op deze manier willen we hen eren en bedanken. Hun inzet en passie is een prachtig voorbeeld van hoe Breda het samenbrengt. Zij zorgen ervoor, natuurlijk ook met de hulp van vele anderen, dat ons Breda is wat ze is en dat de stad zich blijft ontwikkelen. Prijkend in het Valkenberg met hun prachtige foto’s hoop ik dat de Bredase Smaakmakers van 2020 anderen inspireren om zich in te blijven zetten voor ons mooi Breda.”

De tentoonstelling laat een diversiteit aan inwoners zien. Er is een Smaakmaker die op een ‘respectabele leeftijd’ mensen weet te enthousiasmeren om te bewegen en sporten. Er zijn Smaakmakers die met diverse initiatieven inwoners weer laten opbloeien en Smaakmakers die met hun initiatieven Breda op de kaart zetten als stad. De voorgedragen Bredanaars zijn door de toetsingscommissie beoordeeld op hun inzet en betekenis voor de stad.

11 Bredase Smaakmakers met ieder hun eigen verhaal

Op de tentoonstelling zijn veel verschillende en verrassende verhalen te lezen. Onder meer van Noëlle Kuijpers die al vele jaren een drijvende kracht is voor Breda Barst. Als een duizendpoot en in verschillende centrale rollen en met een inzet van 300 procent. En dan An van Dixhooorn die al jarenlang organisator is van verschillende evenementen. Een vrouw met power en charme die veel buurtprojecten en ontmoetingen tussen mensen heeft opgezet. Ook de muzikale Joep Peeters is een Smaakmaker met een echt Bredaas Jazz-hart en als medeoprichter van Breda Jazzfestival 1971. De 8 andere Bredase Smaakmakers en hun verhalen zijn vanaf vandaag te zien in het Valkenberg park.

Ken jij ook een bijzondere Bredanaar met een bijzonder verhaal? Nomineer deze persoon!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden