Opgeruimd Breda zet zich in voor schonere straten. Help je mee?

Foto: Opgeruimd Breda

Ze zijn amper twee weken in de lucht op Facebook en er hebben zich al zo’n 80 Bredanaars aangemeld om mee te doen.

Opgeruimd Breda is al wel een bestaande naam binnen de Gemeente Breda. Maar is door twee bezorgde Bredanaars nieuw leven in geblazen.

De start van Opgeruimd Breda

Gert van der Hart en Peter van der List waren al langer bezig met het opruimen van zwerfafval, in hun eigen woonbuurt. Via via, kwamen zij met elkaar in contact en is het idee Opgeruimd Breda
ontstaan. “Het zwerfvuil hoop zich steeds meer op in de stad en dat is niet nodig!”, zo laten de initiatiefnemers weten.

Aangezien de Gemeente Breda minder geld besteed aan het zwerfaval-vrij houden van de wijken en dorpen in groot Breda, is het mooi dat er betrokken burgers zijn die hier iets mee willen doen en medeburgers zelf medeverantwoordelijk maken voor het opruimen van zwerfvuil in hun eigen straat/ buurt/ wijk. Alleen, maar nog leuker en effectiever, met een aantal buurtbewoners. In een opgeruimde straat of buurt, voel je je prettiger en veiliger.

Men wil de drempel zo laag mogelijk houden voor de deelnemers. Iedereen bepaalt zelf wanneer en waar hij of zij. Of met het hele gezin, het zwerfafval weghaalt. De Gemeente Breda stelt hiervoor knijpers en afvalzakringen beschikbaar. Inmiddels zijn er al een aantal contactpersonen opgestaan, die een en ander in hun eigen wijk/dorp coördineren. Het zou prettig zijn als in iedere wijk een contactpersoon zou zijn.

Dat het leeft in de stad, blijkt wel uit de vele aanmeldingen. Ook uit de dorpen rondom Breda, zoals Prinsenbeek en Ulvenhout is er al belangstelling getoond. Het olievlek effect, wat de initiatiefnemers beogen, doet zijn werk. Om te weten waar al geruimd wordt, is een digitale kaart van de stad in de maak, waarop een ieder kan zien, waar nog behoefte is aan rapers.

Opgeruimd Breda werkt samen met milieuorganisatie Markant en o.a. Stadsjutters die al actief zijn met het oppikken van zwerfafval.

Een Opgeruimd Breda, begint bij jezelf.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden