Vakantiegangers naar Hazeldonk voor controle auto en caravan

Foto: Pexels

Vakantiegangers kunnen hun auto zaterdagochtend bij Hazeldonk laten checken door medewerkers van de ANWB, Kwik-Fit en Autotaalglas. Zij zullen letten op het profiel van de banden, de bandenspanning, de verlichting, het oliepeil en de ruitensproeier- en koelvloeistof. De ANWB zal ook caravans en vouwwagens wegen en controleren.

Mensen die onderweg zijn naar België en Frankrijk kunnen tussen 07.00 en 12.00 uur terecht bij verzorgingsplaats Hazeldonk langs de A16. “Eventueel kunnen kleine mankementen ter plekke worden verholpen”, aldus de ANWB.

Heel Nederland heeft zomervakantie nu ook de scholen in regio Midden de deuren hebben gesloten. De toeristenbond verwacht daarom dat het druk wordt op de weg. Maar vanwege het nieuwe coronavirus zullen niet zoveel mensen op vakantie gaan als in voorgaande jaren.

De ANWB verwacht dat de Duitse wegen richting het noorden en zuiden druk zullen zijn vanwege de vele vakantiegangers. In Frankrijk wordt het druk op de wegen in de richting van het westen en zuiden van het land. Verder waarschuwt de toeristenbond voor oponthoud bij de Oostenrijkse Karawankentunnel (A11) aan de grens van Slovenië en bij de Zwitserse St. Gotthardtunnel (A2) richting Italië.

Bron: ANP / Nieuws.nl

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden