Kabinet laat OMT kijken naar mondkapjesplicht

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Het kabinet laat onderzoeken of er een mondkapjesplicht voor de openbare ruimte moet komen. Dat zei minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) vrijdag. De Tweede Kamer had hierop aangedrongen.

De bewindsman sprak vrijdagmorgen met Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen, over de opleving van het aantal besmettingen. De overheid neemt voorlopig geen extra maatregelen, zei Bruls.

Het kabinet vraagt het Outbreak Management Team (OMT) om advies over het nut van mondkapjes. “Van mondkapjes is nog niet aangetoond dat het substantieel helpt”, zei Bruls. Grapperhaus benadrukte dat een mondkapje niet in de plaats van andere richtlijnen kan komen.

Regio’s hebben wel de ruimte om zelf nog extra maatregelen te nemen zoals een mondkapjesplicht. “Mondkapjes zouden regionaal een aanvulling kunnen zijn”, zei de minister. Onder meer de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam zien een mondkapjes wel zitten. Je moet wel “een heel goede reden” hebben om een mondkapjesplicht regionaal in te voeren, aldus Bruls.

Bron: ANP / Nieuws.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden