“Merendeel Nederlanders wil mondkapjes in openbare ruimte”

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat 55% van de Nederlanders vindt dat mondkapjes in alle openbare binnenruimtes verplicht moeten worden.

Mondkapjes in openbare binnenruimtes

55% van de ondervraagde Nederlanders vindt dat mondkapjes in alle openbare binnenruimtes verplicht moeten worden. Dat meldt onderzoeker Maurice de Hond op basis van zijn wekelijkse opiniepeiling. Vertaald naar de achterban van politieke partijen valt op dat vooral kiezers van CDA en PvdA (bijna 65 procent) voor zo’n mondkapjesplicht zijn. Van de mensen die stemmen op Forum voor Democratie en de PVV is dat respectievelijk 40 en 36 procent. Vrijdag meldde het televisieprogramma EenVandaag dat twee op de drie mensen voor invoering zijn van een mondkapjesplicht in openbare binnenruimtes, als het aantal coronabesmettingen blijft toenemen. Het tv-programma baseerde dat op een peiling onder 24.000 leden van het eigen opiniepanel.

Coronamaatregelen teruggedraaid

41% van de ondervraagden in de peiling van Maurice de Hond vindt dat bepaalde versoepelingen van de coronamaatregelen teruggedraaid zouden moeten worden. De versoepelingen, onder meer in het openbaar vervoer en rond kermissen en sekswerkers, zijn per 1 juli ingevoerd. Van de achterban van CDA, ChristenUnie, GroenLinks, SP en 50PLUS wil ruim de helft dat de versoepeling van de coronamaatregelen ongedaan wordt gemaakt. Ruim de helft van de kiezers van PVV en FVD vindt juist dat eraan vastgehouden moet worden.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden