Laagst aantal ziekenhuispatiënten met corona in maanden waarvan twee in het Amphia

Foto: Pixabay / Pete Linforth

“Het aantal Covid-patiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is momenteel lager dan op enig moment in de afgelopen maanden.” Dat zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Als het aantal nieuwe infecties niet verder stijgt, zal het aantal ziekenhuisopnames volgens Kuipers beperkt blijven.

Op de intensivecareafdelingen van ziekenhuizen verblijven 16 coronapatiënten, 2 minder dan zaterdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de ic’s liggen nu 568 andere patiënten, 28 minder dan zaterdag. Het aantal ziekenhuisopnames in verband met Covid-19 buiten de ic is zondag met 24 afgenomen tot 67, aldus het centrum zondag.

Het aantal coronabesmettingen nam de laatste tijd weer toe en dat kan betekenen dat ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal sterfgevallen na verloop van tijd zullen stijgen, zo meldt het ANP zondagmiddag.

Covid-19 patiënten in het Amphia ziekenhuis

Er worden momenteel twee patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia. Twee maal per week geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia van maandag:

  • Er worden 2 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 1 op de intensive care.
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia 106 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.
  • Er is in de 24 uur voor deze standopmaak geen patiënt met COVID-19 uit Amphia ontslagen. In totaal zijn dit 316 patiënten.

De intensive care van Amphia heeft een capaciteit van 24 bedden. Deze 24 IC-bedden zijn er zowel voor COVID-19-patiënten als voor de niet COVID-19-patiënten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden