Later deze week stijgt het kwik naar 30 graden

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Aan het einde van deze week stijgt het kwik naar 30 graden in Brabant. Voor het eerste in deze zomervakantie is er op vrijdag en zaterdag een serieuze kans op een tropische dag met regionaal 30 graden.

Waarschijnlijk is de hitte van korte duur, zo laat Weeronline weten.

Tropische temperaturen in het Zuiden

Vrijdag en zaterdag worden de heetste dagen met in het oosten en zuiden kans op tropische temperaturen van 30 graden of meer (zie link onderaan).

Dinsdag is er in de ochtend een mix van wolkenvelden, geregeld zon en vooral in het oosten en zuiden nog enkele buien. Woensdag wordt de minst warme dag van de week met in het noorden, midden en westen geen hogere temperatuur dan 18-19 graden. In het oosten en zuiden kan het 20-22, lokaal 23 graden worden. Daarmee is het koeler dan de 21-25 graden die gebruikelijk is eind juli. Het weerbeeld laat flinke perioden met zon zien, maar er zijn ook wolkenvelden en vooral in het noorden is kans op een bui. De wind waait uit het westen en is matig en in het noorden vrij krachtig. In het Waddengebied is de wind soms krachtig, windkracht 6.

Donderdag schijnt de zon flink, maar er is ook sluierbewolking zichtbaar. Het blijft droog en de wind is duidelijk in kracht afgenomen en waait uit uiteenlopende richtingen. De temperatuur is weer wat hoger en stijgt op veel plaatsen naar 22-24 graden. In Noord-Brabant, Limburg en Zeeuws-Vlaanderen kan het zomers warm worden met maxima van 25-27 graden.

Vrijdag wordt het nog een stuk warmer en stijgt het kwik in het midden en zuiden naar 29 tot lokaal 33 graden. In het noorden is het veelal 26-28 graden. De zon schijnt flink en het blijft droog.

In het weekend zijn zaterdag in het zuiden en oosten opnieuw tropische temperaturen van 30 graden en meer mogelijk. Op veel plaatsen kan het 30-33 graden worden. De wind draait in de loop van de dag naar het westen en daarmee wordt minder warme lucht aangevoerd. Zondag wordt met een noordwestelijke wind minder warme lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar 22-27 graden. Het weerbeeld laat in het weekend geregeld de zon zien, maar er zijn ook wolkenvelden en geleidelijk stijgt de kans op een regen- of onweersbui.

Het vooruitzicht naar volgende week laat vrij normaal zomerweer zien met een mix van zon, wolken en enkele buien. De temperatuur stijgt daarbij naar hele normale waarden voor de tijd van het jaar van 21-24 graden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden