Geen Galderse Meren voor inwoners uit de provincie Antwerpen

Foto: Renkum Nieuws

De weermannen en -vrouwen voorspellen veel goeds voor de komende dagen. Zon, zon en nog meer zon. Dat betekent dat mensen de verkoeling opzoeken. De Galderse Meren zijn daarbij een favoriete keuze.

Maar wanneer hier teveel mensen zijn, worden de toegangswegen tot de Galderse Meren afgesloten voor alle verkeer. Sinds de komst van het coronavirus gebeurt dit iets sneller. Door de 1,5 meter-maatregel is er minder ruimte beschikbaar en wordt drukte op deze manier voorkomen. Breda is een gastvrije en gezellige stad ook voor onze zuiderburen. Helaas, zijn de bezoekers vanuit de provincie Antwerpen vanwege ‘code oranje’
even niet welkom. Inwoners van Antwerpen worden vanaf morgen terug naar huis gestuurd bij een bezoek aan de Galderse Meren.

Code oranje voor de provincie Antwerpen

Sinds gisteren geldt ‘code oranje’ voor de provincie Antwerpen. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen sterk worden afgeraden. Inwoners van de provincie Antwerpen wordt sterk ontraden naar Nederland te gaan voor bijvoorbeeld boodschappen, winkelen, café-bezoek of gezelligheidstripjes. Dat geldt dus ook voor een bezoek aan de Galderse Meren. Bij alle toegangswegen tot de Galderse Meren vinden controles plaats. Mensen uit de provincie Antwerpen worden teruggestuurd en gegevens van deze mensen worden doorgegeven aan de Koninklijke Marechaussee.

Stijgend aantal besmettingen in Breda

Ook in Breda neemt het aantal besmettingen langzaam toe. Dat betekent dat we alert moeten zijn en de maatregelen strak na moeten leven. Paul Depla: “Het virus is nog steeds onder ons en als we nu gaan verslappen kan dat een grotere toename van besmettingen veroorzaken. Dat is het laatste wat we willen.”

Plan je bezoek

Of het nu de Galderse Meren of andere mooie plekjes in Breda zijn, drukke plekken bezoeken is nog steeds geen goed idee. Dus maak vooraf een plan en bezoek eens een ander plekje dan je gewend
bent! Kijk hier voor inspiratie:
• Wandelen, fietsen of proeven in Brabant: https://www.visitbrabant.com/nl
• Gezellige uitjes in Breda en omgeving: https://www.welkominbreda.nl/
• De leukste activiteiten voor jeugd van 6 tot 18 jaar: http://www.summervibesbreda.nl/
• Veilig zwemwater https://www.zwemwater.nl/
Ben je toch van plan om naar de Galderse Meren of de binnenstad te gaan? Check de drukte voordat je op pad gaat. Gebruik de druktemeter van de Galderse Meren en stuur een app naar 06 -11 70 90 15 of die van de binnenstad via 06 – 11 77 80 60.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden