Mondzorgverleners mogen toeslag in rekening brengen in verband met corona

Foto: Fitusm Assefa / Pexels

Mondzorgverleners mogen een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening brengen voor extra kosten door de corona-uitbraak.

Toeslag tot 1 november

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft recent besloten dat tandartsen vanaf 1 augustus 2020 een toeslag van 4,26 euro (code C88) mogen declareren. De toeslag is een tegemoetkoming van kosten die samenhangen met de zorg van individuele patiënten, zoals triage en (extra) persoonlijke beschermingsmiddelen. Voor tandheelkundige zorg geldt code C88 en voor orthodontische zorg de code F902. De prestaties zijn van kracht van 1 augustus tot 1 november 2020.

Vergoeding

De toeslag kan worden vergoed vanuit de aanvullende tandartsverzekering. Zorgverzekeraars mogen zelf bepalen of zij deze toeslag (deels) vergoeden. Mondzorgverleners doen daarom geen uitspraken over wel of geen vergoeding, maar verwijzen de patiënt naar zijn of haar zorgverzekeraar. Voor kinderen tot 18 jaar wordt deze toeslag altijd vergoed (bij orthodontische behandelingen alleen bij een aanvullende verzekering met module orthodontie). Klik voor meer informatie op website van de Nederlandse Zorgautoriteit via de onderstaande link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden