630 nieuwe coronagevallen in de afgelopen 24 uur, grootste toename sinds april

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Het coronavirus is in de afgelopen 24 uur vastgesteld bij 630 mensen. Dat is de hoogste stijging in een dag sinds 26 april, komt naar voren uit het coronadashboard van de overheid. In de afgelopen dagen zijn meer dan 3700 mensen positief getest.

In de regio Amsterdam-Amstelland zijn 194 nieuwe gevallen gemeld, het hoogste aantal sinds het begin van de corona-uitbraak. Daarvan waren 177 gevallen in Amsterdam zelf. In Rotterdam-Rijnmond kwamen er 130 nieuwe gevallen bij, minder dan de 153 van zondag. Haaglanden noteerde 72 nieuwe coronagevallen, Midden- en West-Brabant 41 en Utrecht 33, zo meldt het ANP. Breda heeft er 18 nieuwe bestemming bij en hier staat de teller nu op 733.

Een opvallende stijger is Friesland. Daar werden tussen zondagochtend en maandagochtend 14 nieuwe patiënten geregistreerd, het hoogste aantal sinds begin mei. Na een buitenfeest in Dokkum is het coronavirus vastgesteld bij zeker achttien jongeren.

Stand van zaken in het Amphia ziekenhuis

Dit was de stand van zaken bij Amphia op 10 augustus 2020:

  • Er wordt 1 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan geen op de intensive care.
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia 108 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.
  • Er is in de 24 uur voor deze standopmaak geen patiënt met COVID-19 uit Amphia ontslagen. In totaal zijn dit 319 patiënten.

De intensive care van Amphia heeft een capaciteit van 24 bedden. Deze 24 IC-bedden zijn er zowel voor COVID-19-patiënten als voor de niet COVID-19-patiënten.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden