Dit prachtbeest Salvador staat deze week in de spotlight

Foto: Dierenopvang Arduin

Salvador is een leuke herder x Podenco kruising van 1,5 jaar (01-01-2019). Hij is in de opvang gekomen omdat de eigenaar wegens omstandigheden niet meer voor hem kon zorgen.

Salvador kwam samen met Chase binnen, maar omdat het tussen beide heren niet altijd even goed ging, zijn ze nu apart van elkaar op zoek naar een nieuw baasje.

Op zoek naar een actieve baas

Deze jonge knul bruist van de energie en wij zoeken dan ook een actieve baas die met hem op pad gaat en hem genoeg uitdaging gaat geven. Salvador moet namelijk nog veel leren. Hoewel hij een aantal basiscommando’s kent, doet hij toch graag zijn eigen ding en hij heeft niet altijd zin om te luisteren. Salvador is speels en vindt ballen verstoppen erg leuk.

Met wandelen trekt Salvador aan de lijn. Als hij andere honden ziet, dan kan hij gaan blaffen. Dit doet hij soms ook als hij een situatie wat spannend vindt. Wij zoeken voor deze jongeman dan ook een baas die met hem op cursus gaat bij een diervriendelijke hondenschool en die hem genoeg uitdaging gaat geven. Salvador heeft mogelijk een jachtinstinct, wat betekent dat hij niet los kan lopen.

Naast fysiek bezig zijn, gebruikt Salvador ook zijn hersenen. Een voertje uit een snuffelmat of spelletje halen, vindt hij dan ook erg leuk.

Aangezien hij altijd samen met Chase gezeten heeft, is het niet bekend of Salvador alleen thuis kan blijven. Wij zoeken dus een situatie waar dit rustig opgebouwd kan worden. Salvador is jonge kinderen niet gewend en daarom plaatsen wij hem alleen bij kinderen vanaf 14 jaar.

Ben jij degene die Salvador genoeg uitdaging kan geven en heb je zin om met deze energieke knul aan de slag te gaan?

Let op! Wegens een technische storing aan onze website, is het niet mogelijk om een aanmeldformulier in te vullen. Bij interesse in een dier vragen wij je dan ook om een e-mail te sturen naar [email protected] Je krijgt dan een vragenlijst toegestuurd!

Dierenopvangcentrum Breda

  • Oude Baan 60
  • 4825 BL Breda
  • 076-5712712
  • Openingstijden ma t/m za van 11.00 uur tot 16.00 uur

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden