Aantal nieuwe coronabesmettingen iets gedaald, van 4036 naar 4013

Foto: Pixabay / Pete Linforth

In de afgelopen week hebben 4013 mensen te horen gekregen dat ze het nieuwe coronavirus hebben opgelopen. Dat is iets minder dan de 4036 gevallen die in de week tot vorige dinsdag waren bevestigd. Het is de eerste daling sinds het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) met weekcijfers komt.

Zestien mensen zijn in de afgelopen week overleden aan het coronavirus. Dat waren een week eerder negen, en de week daarvoor zes. Verder werden vijftig mensen in een ziekenhuis opgenomen vanwege een besmetting, tegen 38 in de week ervoor en 44 nog een week eerder. Ook het aantal opnames op de intensive care steeg. In de afgelopen zeven dagen zijn 25 mensen op een ic-afdeling beland, tegen 18 in de week ervoor.

Iets meer dan 100.000 mensen hebben zich in de afgelopen week laten testen op het coronavirus. Dat is ongeveer evenveel als in de weken ervoor. Van alle geteste mensen had 3,5 procent het virus daadwerkelijk onder de leden. De week ervoor was dit 3,6 procent. In de regio’s Rotterdam-Rijnmond, Amsterdam, Haaglanden, Midden- en West-Brabant en Zuid-Holland-Zuid is het percentage positieve tests het hoogst.

Het reproductiegetal veranderde nauwelijks, het is in de afgelopen week gezakt van 1,20 naar 1,19. Dat betekent dat een groep van honderd mensen met het virus gemiddeld 119 mensen aansteekt, die op hun beurt ongeveer 142 mensen besmetten. Zo wordt de groep patiënten steeds een beetje groter en verspreidt het virus zich. Als het getal onder de 1 komt, kan het virus uitdoven.

Volgens het RIVM zijn er 438 actieve clusters, 59 meer dan een week geleden. Bij een cluster kunnen drie of meer gevallen met elkaar in verband worden gebracht. De grootste groep patiënten bestaat uit 45 mensen. De meeste mensen lopen de ziekte thuis op, daarna volgen contacten met familie en vrienden, en feestjes en het werk als belangrijkste bronnen.

Bron: ANP / nieuws.nl

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden