Streep door alle kermissen in Midden en West-Brabant tot 1 november

Foto: Breda Nieuws

De voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft woensdag na zorgvuldige afweging besloten alle kermissen die gepland staan voor de komende periode geen doorgang te laten vinden.

Het besluit geldt in ieder geval tot 1 november aanstaande, zo is te lezen in een verklaring van de Veiligheidsregio..

“Niet verantwoord om kermissen door te laten gaan”

“Op dit moment is het niet verantwoord om kermissen door te laten gaan, omdat het coronavirus lokaal en regionaal opnieuw oplaait en het aantal besmettingen, met name onder jongeren, zienderogen toeneemt. Op een kermis komen traditioneel veel mensen samen, ongeacht hoe groot een kermis is. Bij de meeste kermissen kan een soepele doorstroming met 1,5 meter tussen bezoekers niet georganiseerd worden, omdat deze op één locatie plaatsvinden, vaak in de buurt van horeca. ”

Er ontstaat een aanzienlijke kans op een grote groep stilstaande mensen op korte afstand van elkaar, met alle risico’s op besmettingen. Omdat jongeren onder de 18 jaar, een belangrijk doelgroep voor kermissen, niet de afstand van 1,5 meter naar elkaar moeten hanteren en naar anderen wel, is de handhaving extra ingewikkeld.

Om te voorkomen dat het annuleren van een kermis in de ene plaats leidt tot nog meer drukte bij een kermis in de andere plaats in de omgeving, is dit besluit genomen voor de gehele regio Midden- en West-Brabant.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden