Samen zwerfafval opruimen met Opgeruimd Breda

Foto: Opgeruimd Breda

Na 2 manden actief te zijn op Facebook hebben zich al ruim 200 mensen aangemeld, om Breda weer wat schoner te maken én te houden.

Als een olievlek over Breda, heeft Opgeruimd Breda zich weten te manifesteren. Inmiddels zijn er rapers actief, met zwerfafval op te ruimen, in alle wijken van Breda. Men is erg blij met de medewerking van de Gemeente Breda, die goede materialen beschikbaar stel om op een makkelijke en veilige manier zwerfaval te kunnen opruimen. Uit de reacties die de organisatie ontvangt, blijkt dat vele Bredase burgers blij zijn met het initiatief.

Ruim je eigen straat en buurt op

Het doel is om mensen te stimuleren om in hun eigen straat, buurt of wijk het zwerfafval op te ruimen, in plaats van dit allen over te laten aan de Gemeente Breda. De deelnemers bepalen zelf wanneer, hoe vaak en waar men gaat rapen. De organisatie is ook blij te kunnen melden dat ook woningbouwverenigingen en scholen belangstelling hebben getoond om mee te gaan doen.

World Cleanup Day

Op 19 september vindt de jaarlijkse World Cleanup Day plaats. Op die dag wordt er, wereldwijd, aandacht gevraag voor het probleem van zwerfafval. Gezien de Corona maatregelen zullen er geen grote opruimacties georganiseerd kunnen worden. Maar worden wel verschillende kleinere activiteiten in de wijken georganiseerd.

Ben jij het zwerfafval ook zo beu in jou straat, buurt of wijk?. Meld je dan aan bij Opgeruimd Breda. Stuur een mailtje naar [email protected] Want een Opgeruimd Breda, begint bij jezelf!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden