Lijst Pim Fortuyn Breda kiest bestuur | Twee nieuwe partijen op het Bredase stembiljet

Foto: LPF Breda

Lijst Pim Fortuyn Breda heeft een partijbestuur gekozen, die de partij verder vorm moet gaan geven. Naast de oprichters John Stubenitsky en Carlo van Remortel is ook voormalig straatburgemeester Johnny Feskens
gekozen als bestuurslid.

Komende vrijdag zal zich ook een andere nieuwe naam zich melden in de Bredase lokale politiek. Breda’97, BOB en een deel van Volmondig Ja gaan samen één lokale politieke partij vormen waarvan morgen de naam bekend zal worden.

De laatste gemeenteraadsverkiezingen in Breda waren op 21 maart 2018. Op woensdag 16 maart 2022 zullen in ieder geval dus twee nieuwe partijen op het Bredase stembiljet prijken.

Lijst Pim Fortuyn Breda

Kort na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zijn John Stubenitsky en Carlo van Remortel gaan onderzoeken of er draagvlak was voor een nieuwe lokale partij met een rechts profiel, de Lijst Pim Fortuyn Breda. Het initiatief daartoe was mede voortgekomen uit de contacten in de afgelopen jaren met de Lijst Pim Fortuyn Eindhoven. Na de bekendmaking van het plan kwamen er diverse aanmeldingen binnen van maatschappelijk betrokken burgers, die wilden meewerken aan het uitdragen van de missie van deze nieuwe partij. “Het resultaat is dat er nu een groep van Bredase burgers is geformeerd, die de strijd met de andere partijen zal aangaan in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.”, zo laat de partij weten.

Het gekozen bestuur

De groep van Bredase burgers, inmiddels leden van de partij, heeft in de onlangs gehouden ledenvergadering het partijbestuur gekozen, die de partij verder vorm moet gaan geven. De drie bestuursleden zijn in de afgelopen twee jaar al op diverse vlakken actief geweest in de Bredase samenleving. “We gaan ons niet bezondigen aan de gebruikelijke verkiezingsretoriek, maar gaan in gesprek met Bredase burgers over wat er leeft in de lokale samenleving.”, zo stelt de LPF.

Enkele standpunten

De Lijst Pim Fortuyn Breda heeft zich nadrukkelijk uitgesproken over de Zwarte Piet discussie waarbij de partij een petitie heeft gestart, die inmiddels al ruim 700 keer is ondertekend. Ook heeft de partij zich kritisch uitgesproken over de internationalisering van Breda. De Lijst Pim Fortuyn Breda is namelijk van mening dat de oorspronkelijke identiteit van Breda niet verloren mag gaan door nieuwe projecten zoals Crossmark. “Ook het gedram van linkse partijen over klimaatplannen zoals warmtenet en de vele gelden die hieraan verloren gaan wil de Lijst Pim Fortuyn Breda in de politieke arena gaan aanvechten.”, zo laat de partij weten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden