Tien Bredase kanshebbers voor ‘Mooiste hond van Nederland’

Foto: Dierenopvang Breda

De verkiezing Mooiste Hond 2020 is van start gegaan. Er zijn inmiddels al prachtige dieren genomineerd en iedereen kan van tot en met 4 oktober een stem uitbrengen op zijn of haar favoriet. Uit Breda zijn maar liefst tien viervoeters al genomineerd en daar kunnen nog meer aan worden toegevoegd.

Animal Event organiseert in samenwerking met Farm Food Hondenvoeding de verkiezing dit jaar voor de vierde keer. In andere jaren is die gekoppeld aan het hondenfestival Animal Event, maar dat evenement moest wegens de corona-uitbraak worden geannuleerd. De volgende editie staat nu gepland van 7 tot en met 9 mei op de vertrouwde locatie bij de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. De finale van de schoonheidsverkiezing vindt nu online plaats.

Nomineren tot 22 september
De nominaties daarvoor herstartten op 1 september en aanmelden kan nog tot 22 september. De stemmen die vóór de tijdelijke coronasluiting al werden uitgebracht op de nominaties blijven staan en zijn nu opnieuw geldig. Alle stemmen worden geteld en aan de hand daarvan worden op 9 oktober de gemeente- en provinciewinnaars bekendgemaakt. U mag maximaal één keer per e-mailadres een stem uitbrengen. Er zijn op dit moment nog geen data bekend voor het delen van de tussenstanden. Wanneer deze wel bekend zijn, verschijnen ze op de website van de verkiezing en de site van Animal Event.

Digitale finale
De mooiste honden maken kans op de gemeente- of provincietitel op basis van de meeste stemmen. Er zijn minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen. De landelijke winnaar wordt gekozen door een deskundige jury. De gemeentewinnaars met de meeste stemmen worden uitgeroepen tot provinciewinnaars. Deze honden strijden mee voor de landelijke titel. Omdat de finale helaas niet fysiek kan plaatsvinden, wordt alle provinciewinnaars gevraagd een filmpje toe te sturen dat wordt beoordeeld door de deskundige jury. Het belangrijkste beoordelingscriteria hierbij is dat de interactie tussen hond en baas goed zichtbaar is. Wie zich de Mooiste Hond van Nederland mag noemen wordt op 29 oktober online bekendgemaakt.

Bokalen
De provinciewinnaars ontvangen een mooie bokaal, een goed gevulde goodiebag van Farm Food Hondenvoeding en twee toegangskaarten voor de eerstvolgende editie van Animal Event. De landelijke winnaar ontvangt daar bovenop nóg een bokaal en een mooi verrassingspakket.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden