Aantal gescheiden inwoners in Breda na tien jaar nauwelijks toegenomen

Foto: Publiek domein

In heel Brabant is het aantal gescheiden inwoners in de afgelopen tien jaar toegenomen, maar in Breda valt het mee. Er zijn slechts 0,6 procent meer gescheiden Bredanaars, ten opzichte van 2010. Dat blijkt uit een analyse van verzekeraar Independer, die zich baseerde op cijfers van het CBS.

Gelijk
In Breda is dit cijfer na tien jaar dus nagenoeg gelijk gebleven. Waar in 2010 nog 7,4 procent van de inwoners gescheiden was, is dat dit jaar 8 procent. Voor veel andere Brabantse gemeenten is het echter een ander verhaal: zeker in de kleinere gemeenten komt de stijging boven de 1 procent uit. In Grave (2,2 procent stijging) en Geertruidenberg (2,1 procent) valt dit cijfer zelfs nog hoger uit.

Breda bovengemiddeld, Helmond ‘winnaar’
Kijkend naar het totaal aantal gescheiden inwoners, scoort Breda iets bovengemiddeld (met 8 procent gescheiden inwoners) in de provincie. Helmond is in die categorie de ‘winnaar’. 9,2 procent van de inwoners van deze vijfde gemeente van Brabant leeft in 2020 gescheiden.

Invloed corona
Of de coronatijd nog een grote invloed zal hebben op het aantal scheidingen, valt nog te bezien. Aan deze cijfers valt dit nog niet af te lezen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden