ANWB Fonds steunt projecten in Breda met geldprijs

Foto: ANWB

Wil je in deze tijd iets doen voor de Bredase maatschappij, maar heb je er geen geld voor? Dan kan je je project aanmelden voor een wedstrijd van het ANWB Fonds. Het beste maatschappelijke project in Noord-Brabant wint maar liefst 10.000 euro.

Brabanders die in hun eigen stad of regio een maatschappelijk project op willen starten, maken kans op dit bedrag. Maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden: zo moeten de initiatieven een blijvende waarde hebben en een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving.

Normaal gesproken focust de ANWB Fonds zich op projecten die te maken hebben met verkeersveiligheid, mobiliteit en vrije tijd. Maar in deze bijzondere tijden steunt het fonds dit jaar nog meer initiatieven. Wie zich inspant om bijvoorbeeld musea en voertuigen ‘corona-proof’ te maken, verdient volgens het fonds namelijk ook een pluim.

De verkiezingen zijn door de corona-pandemie dit jaar verplaatst naar het najaar. Juist nu vindt de ANWB het belangrijk dat de verkiezing alsnog wordt gehouden: “Als ANWB wilden we het project toch door laten gaan. Vooral nu. De ANWB wil mensen blijven helpen die zich inzetten voor de samenleving.”

Wie nog in aanmerking wil komen voor het geldbedrag kan zijn project tot 6 oktober inschrijven. Iedereen in Nederland kan daarna online op zijn favoriet stemmen, maar uiteindelijk kiest een adviescommissie van de ANWB het winnende project. En als je dan echt gewonnen hebt, mag je volgend jaar in januari de prijs ophalen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden