Aantal coronabesmettingen gestegen tot boven 100.000 | aantal IC opnames boven alarmniveau

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Het aantal coronabesmettingen in Nederland is gestegen tot 100.597. Dat is een toename van 2357 ten opzichte van dinsdag, een nieuw dagrecord.

Op dinsdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 2250 positieve tests. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 14.000 mensen positief getest op het coronavirus.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg tussen dinsdagochtend en woensdagochtend met 32 en het aantal sterfgevallen met vijf, zo meldt het ANP. Die gegevens komen soms met wat vertraging binnen.

Amsterdam-Amstelland had de grootste toename. Het aantal besmettingen daar steeg met 305, waaronder 269 in Amsterdam zelf. Dat is wel minder dan de 432 nieuwe gevallen van dinsdag.

In Rotterdam-Rijnmond kwamen 250 gevallen aan het licht. Daarvan waren 156 in de gemeente Rotterdam. De regio Haaglanden registreerde 225 gevallen en in de provincie Utrecht kwamen er 202 gevallen bij. Brabant-Zuidoost, Gelderland-Midden, Hollands Midden, Kennemerland en Midden- en West-Brabant noteerden meer dan honderd nieuwe besmettingen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen