Aantal opnames op intensive care boven alarmniveau

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Het aantal coronapatiënten dat op een intensive care wordt opgenomen, is de afgelopen dagen zo hard gestegen dat de alarmbellen op het coronadashboard van de overheid afgaan.

In de afgelopen drie dagen zijn 31 mensen verplaatst naar een intensivecareafdeling, gemiddeld 10,3 per dag. De zogenoemde signaalwaarde, de grens waarbij extra maatregelen misschien nodig zijn, ligt op 10.

De laatste keer dat het aantal intensivecareopnames boven de limiet uitkwam, was op 5 mei.

Eerste coronapatiënten zijn verspreid door het land

De eerste coronapatiënten zijn overgeplaatst naar andere delen van het land. Op woensdag werden veertien mensen verplaatst naar andere regio’s, omdat de druk in de ziekenhuizen te groot werd. Een van de veertien ligt op de intensive care. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS), dat woensdag weer van start is gegaan, denkt dat het aantal verzoeken om patiënten te verplaatsen de komende dagen “beduidend” zal toenemen.

Ziekenhuizen behandelen momenteel 475 coronapatiënten. Dat zijn er 55 meer dan op dinsdag. Het aantal patiënten op verpleegafdelingen steeg van 329 naar 371. Op de intensive cares liggen 104 mensen met het coronavirus, 13 meer dan een dag eerder.

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen stijgt met 10 procent per dag. “Hierdoor komt in verschillende regio’s de reguliere zorg onder druk”, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ).

Bron: ANP / nieuws.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden