Amphia update: nieuwe Covid-19 patiënt op de IC | 2 nieuwe coronadoden tweede golf

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Er worden momenteel 8 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia waarvan 1 op de intensive care.

Stand van zaken Amphia

Twee maal per week geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia donderdagmorgen 24 september om 8.00 uur (tussen haakjes het verschil met 21 september, 8.00 uur):

  • Er worden 8 patiënten (-2) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 1 (+1) op de intensive care.
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia 111 (+2) mensen overleden aan de gevolgen van het virus.
  • In totaal zijn er 340 (+6) patiënten met COVID-19 uit Amphia ontslagen.

De intensive care van Amphia heeft een capaciteit van 24 bedden. Deze 24 IC-bedden zijn er zowel voor COVID-19-patiënten als voor de niet COVID-19-patiënten.

Grootste dagelijkse toename sinds mei

Het aantal bevestigde coronabesmettingen in Nederland is met 2544 toegenomen. Die positieve tests zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het is een toename ten opzichte van woensdag, toen 2357 meldingen werden geregistreerd, zo meldt het ANP. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 15.000 mensen positief getest op het coronavirus. Het aantal sterfgevallen door corona was het hoogst sinds 30 mei.

Het aantal geregistreerde ziekenhuisopnames steeg tussen woensdagochtend en donderdagochtend met 25. Het aantal sterfgevallen met zestien, de grootste dagelijkse toename sinds 30 mei. Die gegevens komen soms met wat vertraging binnen.

Rotterdam-Rijnmond had de grootste toename. Het aantal besmettingen daar steeg met 417, waaronder 248 in Rotterdam zelf. In Amsterdam-Amstelland kwamen 294 gevallen aan het licht. Daarvan waren 251 in de gemeente Amsterdam. De regio Haaglanden registreerde 249 gevallen en in de provincie Utrecht kwamen er 222 gevallen bij.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden