Webinar ‘Overbelasting door mantelzorg: herkennen en voorkomen’

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Mantelzorg, daar kies je vaak niet voor. Het overkomt je. Wat begint met een uurtje zorgen per week, kan soms uitlopen op dag en nacht klaarstaan voor de ander. Als er langere tijd meer van je wordt gevraagd dan je aankunt, kun je overbelast raken.

Daarom organiseert StiB op 12 oktober van 13.30 tot 14.30 uur het webinar ‘Overbelasting door mantelzorg: herkennen en voorkomen’. Mantelzorgers, professionals en andere geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden via www.stib-breda.nl.

De volgende onderwerpen staan op het programma:

  • Oorzaken van overbelasting
  • Overbelasting herkennen bij jezelf en anderen
  • Overbelasting voorkomen
  • Combinatie werk en mantelzorg

Online informatie en advies

Tijdens het webinar krijgen mantelzorgers live informatie, tips en advies. Daarnaast laten we zien hoe de methode BordjeVol kan helpen om te zien welke taken er allemaal het bord van de mantelzorger liggen. Zo is te zien welke activiteiten energie kosten (en opleveren) en wie eventueel kan bijspringen. Na het webinar weten mantelzorgers wat zij kunnen doen om overbelasting te voorkomen en de zorg langer vol te houden.

Tijdens het webinar is er gelegenheid om vragen te stellen via de chat. Deelnemers zijn zelf niet in beeld. Aanmelden kan via www.stib-breda.nl/agenda. Neem voor meer informatie contact op met StiB via [email protected] of 076 750 32 00.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden