RIVM: voor tweede dag op rij meer dan 4000 coronabesmettingen

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het afgelopen etmaal van 4581 mensen gehoord dat ze positief zijn getest op het nieuwe coronavirus. Dat is meer dan de 4007 nieuwe gevallen die zondag werden gemeld. Toen werd de grens van 4000 positieve tests voor de eerste keer gepasseerd en dat is nu weer zo. In de afgelopen zeven dagen kwamen bijna 26.000 positieve tests binnen.

In de gemeente Rotterdam werden van zondagochtend tot maandagochtend de meeste mensen positief getest op het virus, namelijk 397. Dat is meer dan zondag, toen hier 268 mensen te horen kregen dat ze het virus hadden opgelopen. In de gemeente Amsterdam nam het aantal gevallen toe met 347, in Den Haag met 268 en in Utrecht met 107.

In Tilburg liep het aantal coronagevallen in de tweede helft van de vorige week snel op. Zaterdag was de piek met 81 positieve tests. Zondag kwamen minder nieuwe gevallen aan het licht en die daling lijkt maandag door te zetten, met 47 nieuwe coronagevallen. In de gemeente Groningen werd zaterdag een piek bereikt van 156 positieve tests. Ook die werd maandag niet geëvenaard, met 95 nieuwe gevallen.

Het aantal mensen dat is overleden aan Covid-19 is met zeven toegenomen. Dat betekent niet per definitie dat zij het afgelopen etmaal zijn overleden. Deze gegevens komen soms met wat vertraging binnen bij het RIVM. Zondag nam het aantal sterfgevallen met vijf toe. De afgelopen zeven dagen overleden voor zover bekend 81 mensen aan het virus, tegen 99 een week eerder.

In totaal zijn ruim 140.000 mensen positief getest sinds het coronavirus voor het eerst werd geconstateerd in Nederland. Het RIVM weet van bijna 6500 mensen zeker dat ze zijn overleden aan Covid-19.

Normaal gesproken publiceert het RIVM de cijfers om 14.15 uur. Maar deze werden maandag pas om 16.00 uur bekendgemaakt vanwege een storing.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden