Besmettingen in Breda: dagteller staat nu op 70

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Het RIVM heeft vandaag nieuwe coronacijfers naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat op dinsdag in Breda 70 COVID-19 besmettingen gemeld zijn.

Lichte stijging
Uit de cijfers die het RIVM vandaag heeft gedeeld, blijkt dat het gemiddeld aantal gemelde besmettingen in Breda iets is gestegen. Van 34,8 gemelde positieve testen op maandag, naar 38 op dinsdag. Dit aantal wordt per 100.000 inwoners geteld. Eerder daalde het aantal besmettingen juist na een langere periode van stijging. De kans is aanwezig dat niet iedereen met klachten zich laat testen. Daardoor ligt het werkelijke aantal besmette personen waarschijnlijk hoger dan wat hier genoemd wordt.

Weinig ziekenhuisopnames
Het aantal ziekenhuisopnames in Breda valt mee. Op basis van het aantal gemelde ziekenhuisopnames in de afgelopen drie dagen, worden er dagelijks 0,7 coronapati├źnten opgenomen. Daarmee zitten de ziekenhuizen in de Nassaugemeente niet in acute nood door krapte.

Strenge maatregelen
Op dinsdag maakte het kabinet bekend strengere maatregelen te nemen omdat het aantal coronabesmettingen landelijk sterk toeneemt. Zo moet de horeca vanaf woensdagavond een maand de deuren sluiten en mag er vanaf 20:00 uur geen alcohol meer worden verkocht. Aanvullende regionale maatregelen worden, als het aantal besmettingen lokaal de pan uit rijst, niet uitgesloten.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden