Provinciale onderscheiding voor Theo Fentrop van theaterwerkplaats Tiuri

Foto: Marieke Alberts

Bij zijn afscheid van Theaterwerkplaats Tiuri ontving artistiek en zakelijk leider Theo Fentrop de provinciale onderscheiding Hertog Jan. Dat gebeurde onder corona-beperkingen met een video-toespraak van commissaris van de Koning Ina Adema en een onderscheiding die op een tafel verscheen.

Theo is de oprichter en drijvende kracht achter Tiuri waar mensen met een beperking letterlijk een podium krijgen om hun talent te ontplooien.

Theaterwerkplaats Tiuri, met vestigingen in Roosendaal en Breda combineert op een unieke manier zorg, onderwijs en cultuur. De organisatie heeft een belangrijke verbindende rol in het culturele veld. Tiuri werkt samen met tal van organisaties en instellingen in de culturele sector en het onderwijs in binnen- en buitenland. De gedachten en werkwijze van Tiuri worden landelijk en internationaal gedeeld. Bij dat alles speelt Theo Fentrop een bijzondere, grote rol. Hij zet zich in voor de integratie en emancipatie van mensen met een beperking.

De provinciale onderscheiding Hertog Jan wordt uitgereikt aan mensen met een bijzondere verdienste voor de Brabantse samenleving. De Hertog Jan bestaat uit een beeld van Hertog Jan te paard, naar een ontwerp van Willy van de Putt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden